Vragen

FAQ

Algemeen

De inschrijving is geopend en loopt tot zondag 9 juni 2024 23:59 uur! Je kunt je inschrijven voor de beschikbare woningen via de woningvinder. De toewijzingen worden uiterlijk vrijdag 14 juni 2024 17:00 uur bekend gemaakt via email. Na maandagmiddag 17 juni kan jij mogelijk je voorkeuren wijzigen naar de dan nog beschikbare woningen.

Woningen die gedurende het controleproces opnieuw beschikbaar komen worden eerst toegewezen aan reserve-kandidaten. Iedereen die is ingeschreven en voldoet aan de toetsingsnormen is automatisch reserve-kandidaat op de woningen volgens de voorkeuren in je inschrijving

Wij zullen dagelijks proberen de beschikbare woningen toewijzen aan kandidaten die deze in hun voorkeurlijst hebben staan en voldoen aan de gestelde eisen. Indien we je een woning kunnen toewijzen, ontvang je bericht per email.

Zodra de inschrijfperiode van start gaat, ontvang je hierover een e-mail (schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden). De inschrijving is volledig online. Door de digitale inschrijving kunnen wij sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je vanuit huis alles organiseren. De inschrijving bestaat uit verschillende onderdelen en in deze stappen worden diverse controles uitgevoerd:

 • Inschrijven
  Dit doe je online via de website. Je selecteert de beschikbare appartementen van je voorkeur, die passen bij je inkomenssituatie. Tijdens de inschrijfperiode van 2 weken kun je woningen selecteren en je bewijs van inkomen uploaden (zie documenten voor meer info) om je dossier compleet te maken.
 • Voorlopige toewijzing
  Na het aflopen van de eerste inschrijfperiode volgt de voorlopige toewijzing. De toewijzing wordt via de mail bekend gemaakt en is op basis van woningvoorkeuren, inkomenssituatie en compleetheid van het dossier. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. De voorlopige toewijzingen worden bekend gemaakt per e-mail.

Bewaar je vragen over de woning of verdere toelichting op je inkomen voor na de toewijzingsronde, als je een voorlopige toewijzing krijgt is er voldoende ruimte om al je vragen te beantwoorden.Wanneer je een voorlopige toewijzing ontvangt, kun je deze accepteren of weigeren. Na acceptatie van de toewijzing ontvang je per mail een bevestiging met daarin de instructies voor de afronding van de huurprocedure. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt uiterlijk na 10 werkdagen, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt.

 • Eindcontrole en definitieve acceptatie
  Wanneer je dossier o.b.v. toetsing volledig akkoord bevonden is, krijg je per e-mail bericht dat je dossier is goedgekeurd en krijg je de huurovereenkomst digitaal ter ondertekening aangeboden. Deze onderteken je digitaal middels IDIN. Wijzigingen door de huurder op de huurovereenkomst zijn helaas niet mogelijk.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten/courtage. Voor oplevering van de woning dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien je niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet, een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt of zelfstandig ondernemer bent.

De huurreservering van € 75,- kun je zien als de zekerheid op een optie. Je ontvangt de huurreservering retour nadat je het huurcontract hebt ondertekent, in de week voor de sleuteloverdracht.

De inschrijving voor Tolhuiskade is gratis en kun je via de website starten.

Op basis van je inschrijving wordt er gekeken naar beschikbare appartementen en de door jouw ingevulde gegevens. Als jouw inkomen aansluit op jouw voorkeurswoningen en het appartement is beschikbaar volgt de voorlopige toewijzing. Het kan voorkomen dat er meerdere geschikte kandidaten, hetzelfde appartement als hun voorkeur geselecteerd hebben, in dit geval zal er geloot worden. Mocht jij niet bij de gelukkige zitten die in de eerste ronde een woning toegewezen krijgt, dan word je automatisch op de reserve lijst geplaatst.

Ben je wel een van de gelukkige die een appartement toegewezen heeft gekregen en je kiest ervoor om de voorlopige toewijzing te accepteren, dan word je gevraagd om de betaling van de huurreservering van € 75,- te voldoen. Met deze huurreservering bevestig je de acceptatie van de toegewezen woning. Het appartement is dan alleen voor jou gereserveerd!

Je ontvangt de huurreservering retour na ondertekening van het huurcontract, uiterlijk een week voor de oplevering van je appartement.

Na acceptatie van de toewijzing ontvang je per mail een bevestiging met daarin de instructies voor de afronding van de huurprocedure. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt uiterlijk 10 werkdagen, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt. Als er in deze toetsing falsificaties naar voren komen zal de huurreservering niet geretourneerd worden.

Na positieve afronding van de toetsing en dossiercontroles, wordt het huurcontract aangeboden. Als je besluit het aangeboden contract na positieve afronding van alle controles niet te accepteren, dan vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

De appartementen worden naar verwachting in Q3 van 2024 opgeleverd.

Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorzien omstandigheden zijn die de bouw vertragen of juist versnellen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Voorafgaand aan de oplevering ontvang je gedetailleerde informatie over de ingebruikname, verhuizing, energiecontracten enzovoorts. Wij streven ernaar om 4 weken voor de sleuteloverdracht je per mail en/of brief op de hoogte te stellen van de definitieve opleverdatum. Tijdens de sleuteloverdracht wordt je identiteitsbewijs gescand volgens AVG-richtlijnen op echtheid en registratie in vermissingen.

Je bent vast heel nieuwsgierig hoe de appartementen eruit komen te zien! Om je alvast een beeld te geven van de situatie en woningen kan je de artist impressies en plattegronden bekijken. Op de bouw is het niet mogelijk om gewoon even langs te lopen. Er zijn namelijk strenge veiligheidsrichtlijnen om ongevallen te voorkomen. Mogelijk komen er vanaf de start verhuur ook foto’s beschikbaar of een online rondleiding. Deze vind je dan op deze website of de nieuwsbrieven terug.

Naast de impressies, foto’s en video’s op deze website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Indien dit mogelijk is, nodigen we je uit per email.

Het is alleen voor gereguleerde (sociale) huurwoningen mogelijk huurtoeslag aan te vragen en die zijn er niet in Tolhuiskade.

Inschrijving

1. Woningen selecteren:
Zoek in de kavelkaart (woningzoeker/woningvinder) naar je favoriete woningen (minimaal 1 en maximaal 10). Je kunt hier de woningen aanklikken. Vervolgens kun je de woning toevoegen aan jouw favorieten door te klikken op het hartje, de woningen worden dan toegevoegd aan je inschrijving. Onder in het scherm zie je dat de woning(en) aan jouw voorkeuren zijn toegevoegd door het cijfertje bij het menu item inschrijven.

Wanneer je de voorkeurswoningen hebt toegevoegd aan jouw favorieten kun je bovenaan klikken op ‘’Inschrijven” om verder te gaan met de inschrijving. De voorkeurswoningen die eerder al hebt toegevoegd aan je favorieten, worden hier automatisch meegenomen. Als er al een e-mailadres bekend bij ons is, gebruik dan dat e-mailadres. Verzend je voorkeurswoningen.

2. Online dossier aanmaken:
Wanneer je het inschrijfformulier hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken voor jouw persoonlijke online dossier (IDD). Hierin kan je jouw persoonlijke gegevens inzien en aanvullen. Daarna upload je het volgende in de card “documenten”:

Overige documenten zijn in deze fase van de inschrijving nog niet nodig.

3. Toewijzing en accepteren:
We gaan op basis van jouw voorkeuren en ingevulde gegevens woningen toewijzen. Wanneer wij je een appartement voorlopig kunnen toewijzen ontvang je dit altijd per mail. In de mail ontvang je ook de instructie hoe je de toegewezen woning kunt accepteren.

Het kan voorkomen dat er meerdere geschikte kandidaten, dezelfde woning als hun voorkeurswoning geselecteerd hebben, in dit geval zal er geloot worden.

Mocht jij niet bij de gelukkige zitten die in de eerste ronde een woning toegewezen krijgt, dan word je automatisch op de reserve lijst geplaatst.

Ben je wel een van de gelukkige die een woning toegewezen heeft gekregen en je kiest ervoor om de voorlopige toewijzing te accepteren, dan word je gevraagd om de betaling van de huurreservering van € 75,- te voldoen. Met deze huurreservering bevestig je de acceptatie van de toegewezen woning. De woning is dan alleen voor jou gereserveerd!

Je ontvangt de huurreservering retour na ondertekening van het huurcontract, uiterlijk een week voor de oplevering van je woning.

4. Definitieve controles
Na acceptatie van de toegewezen woning ontvang je per mail een bevestiging met daarin de link naar de Datakeeper omgeving van Tolhuiskade. Dit is een beveiligde omgeving via een koppeling met je DigiD. Hierin worden de gegevens gedeeld die noodzakelijk zijn voor de toetsing voor het huren van een woning. Het is mogelijk dat er gevraagd wordt naar aanvullende documenten die nodig voor het beoordelen van de inkomenssituatie. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt na circa 4 tot 6 weken, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt. Als er in deze toetsing falsificaties naar voren komen zal de huurreservering niet geretourneerd worden.

Na positieve afronding van de toetsing en dossiercontroles, wordt het huurcontract aangeboden. Als je besluit het aangeboden contract na positieve afronding van alle controles niet te accepteren, dan vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

5. Contract | Retour huurreservering
Na positieve afronding van Datakeeper ontvang je het huurcontract. De huurreservering wordt teruggestort nadat je het contract hebt ondertekend in de week voor de sleuteloverdracht en oplevering van jouw appartement.

6. Sleuteloverdracht
Nadat het contract is ondertekend word je geïnformeerd over de exacte datum van sleuteloverdracht en de verdere opleverprocedure. Het is mogelijk dat er bij de ondertekening van de huurovereenkomst nog niet duidelijk is wat de exacte opleverdatum van je woning zal zijn. In dit geval ontvang je waar mogelijk, maximaal vier weken van tevoren de definitieve datum voor de sleuteloverdracht.

Bij Wooove werken we volgens de richtlijnen uit de Wet Goed Verhuurderschap.

Dit betekent dat woningen van jouw voorkeur worden toegewezen op basis van de best passende kandidaat volgens de volgende criteria: Financiële draagkracht en eventueel maximaal inkomen volgens gemeentelijke criteria. Aansluitend kunnen er voorrangsregels van toepassing zijn op middensegment woningen of bijzondere woonconcepten. Dit heeft te maken met sleutelberoepen, doorstroming vanuit sociale woningen of toewijzing op specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld senioren of starters.

Als er meerdere gelijkwaardige passende kandidaten voor een woning zijn, dan selecteert het systeem willekeurig de kandidaat.

Nadat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen worden aanvullende gegevens opgevraagd. Dit kan onder andere doormiddel van digitale koppelingen van bevoegde instanties worden gedaan en doormiddel van jouw aangeleverde documenten waarmee ID, inkomen, woonsituatie, betaalverleden en kredietwaardigheid wordt getoetst.

Ben je van mening dat je gediscrimineerd bent, dan kun je via hier een melding maken bij het meldpunt in jouw gemeente.

Wij streven ernaar het verhuurproces zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen. Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je vanuit huis alles organiseren. Vanzelfsprekend staan we jou ook graag persoonlijk te woord en helpen wij jou, zowel digitaal als persoonlijk, bij het vinden van de voor jou perfecte woning.

Bij de inschrijving is een bewijs van inkomen voldoende. Ben je in loondienst dan zien wij graag een werkgeversverklaring of het verzekeringsbericht van het UWV tegemoet. Ben je zelfstandig ondernemer dan zien wij graag je meest recente inkomensverklaring. Deze documenten mogen maximaal 3 maanden oud zijn.

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt de toewijzing. Na acceptatie van de toewijzing word je uitgenodigd voor de online controles middels een koppeling met je DigiD en overheidsgegevens. Eventuele aanvullende documenten worden alleen opgevraagd indien de online gegevens niet beschikbaar zijn.

Identiteit:
Van iedere (mede) huurder zijn standaard nodig:

 • Kopie ID (geen rijbewijs) (niet voorzien van BSN nummer)
  * Paspoort staat BSN in onderste balk, bij een ID-kaart staat deze 2 keer op de achterkant.
 • Uittreksel bevolkingsregister (van beiden, maximaal 3 maanden oud)
 • Een verklaring van uw huidige verhuurder / hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor u van toepassing als u niet inwonend bent. Bent u wél inwonend? Dan hoeft u dit document niet aan te leveren.

Ben je in loondienst?

 • Werkgeversverklaring
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houd er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Voor zzp’er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders
Als ondernemer kun je jouw inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543 of door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Let op: je kunt dit document alleen opvragen met een DigiD. Heb je geen inkomensverklaring? Dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk.

Overige documenten
Let op deze documenten kunnen opgevraagd worden indien de koppeling met de online tools onvoldoende gegevens bevatten. Deze zijn pas nodig na opvraging door ons team.

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaarddocumenten aan te leveren:

 • Balans, winst- en verliesrekening van de afgelopen 2 jaar, opgemaakt door accountant/administratiekantoor
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de Belastingdienst)
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent Uittreksel uit het Kamer van Koophandel-register (niet ouder dan 3 maanden)
 • Bankgarantie van minimaal 3 maanden
 • Verklaring IB60

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?

Om de inschrijving zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen werken wij met Huurcheck. Dit is een beveiligde digitale omgeving waar jij jouw gegevens uit de DigiD omgeving kan delen. Beschik je niet over een persoonlijk DigiD, dan wordt er door Huurcheck een alternatieve route aangeboden met de traditionele documenten.

Na acceptatie van de woning en betaling van de huurreservering, ontvang je een uitnodiging voor de beveiligede omgeving van Huurcheck.

Indien je geen gebruik kunt maken van DigiD omgeving, wordt in de Huurcheck omgeving om de onderstaande documenten gevraagd.

Let op. Deel deze documenten alleen in de Huurcheck omgeving, mail ze ons niet. Je ontvangt een separate uitnodiging voor de Huurcheck nadat je een voorlopige toewijzing op een woning accepteert.

Heb je een koopwoning?
Dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten én de huurkosten te dragen. Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht of staat te koop:

 • (Voorlopige) koopakte
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker óf een nota van afrekening
 • Opdracht tot verkoop van de makelaar met verwachte opbrengst

Je houdt koopwoning aan:

 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker
 • Bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten. Ook dien je er rekening mee te houden dat je vanuit de huurovereenkomst verplicht bent om je in te schrijven op het adres van de gehuurde woning. Eventuele hypotheekrenteaftrek komt hiermee te vervallen.

Scheiding
In geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant of verklaring mediator, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Eigen vermogen
Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

Om identiteitsfraude tegen te gaan is het belangrijk om documenten aan te leveren die aan de AVG-richtlijnen voldoen. Dit houdt onder meer in dat je BSN en pasfoto niet zichtbaar mogen zijn. Hiervoor kun je gebruik maken van de KopieID-app van de Rijksoverheid. Daarnaast is het belangrijk om de documenten via het beveiligde online dossier aan te leveren en niet via e-mail.

Toetsing en inkomen

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Tolhuiskade is het van belang dat je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen en geen negatieve BKR/incassoregistratie hebt.

Om een woning te huren in Tolhuiskade, is de volgende minimale inkomenseis van toepassing:

Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van circa 3,5 x de maandhuur inclusief vakantiegeld.

Huur je samen, dan mag het tweede inkomen voor 100% meetellen.

Er wordt standaard om 1 maand borg gevraagd. In gevallen waarbij er extra zekerheid nodig is, bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of wanneer je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt, is dit 2 maanden borg.

Een vast regelmatig inkomen is van belang. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD.

Ben je IB ondernemer of ontvang je pensioen of een uitkering? Dan kan je je inkomen aantonen middels een accountantsverklaring of inkomensverklaring van de Belastingdienst.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. Het vrij beschikbaar vermogen mag voor 10% worden meegeteld bij het jaarinkomen.

Bij Wooove werken we volgens de richtlijnen uit de Wet Goed Verhuurderschap.

Dit betekent dat woningen van jouw voorkeur worden toegewezen op basis van de best passende kandidaat volgens de volgende criteria: Financiële draagkracht en eventueel maximaal inkomen volgens gemeentelijke criteria. Aansluitend kunnen er voorrangsregels van toepassing zijn op middensegment woningen of bijzondere woonconcepten. Dit heeft te maken met sleutelberoepen, doorstroming vanuit sociale woningen of toewijzing op specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld senioren of starters.

Als er meerdere gelijkwaardige passende kandidaten voor een woning zijn, dan selecteert het systeem willekeurig de kandidaat.

Nadat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen worden aanvullende gegevens opgevraagd. Dit kan onder andere doormiddel van digitale koppelingen van bevoegde instanties worden gedaan en doormiddel van jouw aangeleverde documenten waarmee ID, inkomen, woonsituatie, betaalverleden en kredietwaardigheid wordt getoetst.

Ben je van mening dat je gediscrimineerd bent, dan kun je via hier een melding maken bij het meldpunt in jouw gemeente.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met een regelmatig dienstverband van minimaal 12 maanden. Ontvang je inkomsten uit uitzendwerk (fase B en C)? Dan mag het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar worden meegenomen. Als je huidige inkomen lager is dan het gemiddelde van de laatste 3 jaar, dan geldt het huidige inkomen. Inkomsten uit uitzendwerk fase A of een 0-uren contract kunnen niet worden meegerekend.

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomensrichtlijnen, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Een lening via DUO kan niet mee worden gerekend als inkomen.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Nee, het is niet mogelijk om te huren met een garantstelling.

Om in aanmerking te komen voor een van de woningen dien je zelf een vast inkomen te hebben dat past bij de inkomensrichtlijnen.

Nee, je kunt alleen samenwonen wanneer er sprake is van een gemeenschappelijke duurzame relatie.

Ja, er wordt standaard om 1 maand borg gevraagd. In gevallen waarbij er extra zekerheid nodig is, bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of wanneer je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt, is dit 2 maanden borg. De hoogte van de waarborgsom wordt jou, voordat je het contract ontvangt, vermeld.

Indien je niet (helemaal) voldoet aan de inkomenseisen of niet beschikt over de juiste documenten is het huren van een woning niet mogelijk.

We bekijken per woning of er kandidaten zijn die voldoen aan de eisen. Dit zijn er doorgaans velen. Pas wanneer er geen passende kandidaten meer zijn, bekijken we dossiers die niet volledig voldoen aan de eisen. Wanneer er dan een minimale afwijking is, kan er mogelijk een toewijzing volgen.

Twijfel je of je voldoet aan de inkomenseisen? Bijvoorbeeld omdat je wel genoeg verdient, maar pas sinds kort, of dat je in de nabije toekomst meer gaat verdienen? Het kan ook zijn dat je niet over alle documenten kunt beschikken. Dan is er maar één optie: Schrijf in met het inkomen wat je wél hebt en de documenten die je wél tot je beschikking hebt en schrijf bij je inschrijving een toelichting.

Er bestaat mogelijk een kleine kans dat we je dossier uiteindelijk wel kunnen beoordelen. Nogmaals, de kans is erg klein en er zijn namelijk op dit moment veel kandidaten die wel aan alle eisen voldoen. Complete dossiers die voldoen aan de gestelde eisen hebben altijd voorrang.
We kunnen je zonder inschrijving niet beoordelen, ook niet per mail of telefoon. Alleen met een inschrijving kunnen we beoordelen, we beoordelen alleen als we een woning kunnen toewijzen.

Huren

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand met een opzegtermijn van een volledige kalendermaand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan eindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Ja, voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor de elektra en het schoonmaken van de lift, entree, trappenhuis, etc. Deze kosten worden betaald van de voorschotten servicekosten die de bewoners maandelijks betalen. Je ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. Alleen de werkelijke kosten worden doorbelast. Als de werkelijke kosten lager uitvallen dan de voorschotten dan ontvangt u na de afrekening geld terug. Vallen de werkelijke kosten hoger uit dan dient u hiervoor bij te betalen. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Het voorschot servicekosten is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, zullen wij dit middels de nieuwsbrief en op de website communiceren.

Nee, de huurprijs op de website is de kale maandhuur. Naast de servicekosten is de huurder verantwoordelijk voor het afsluiten van een contract voor water, elektra en warmtevoorziening.

Kwaliteit en voorzieningen

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning en kan dus afwijken. De woningen worden kaal opgeleverd met een afgewerkte badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning. De ligging van de woning kun je zien op de verdiepingsplattegrond.

NB. De Artist Impressions en plattegronden komen met de nodige zorg tot stand, toch kan er onverhoopt een fout ingeslopen zijn. Aan de impressies en plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een moderne badkamer. De keuken -en badkameropstelling zie je op de plattegronden.

De volledig uitgeruste keukens in Tolhuiskade zijn van het merk Bruynzeel. De keukenkasten zijn hoogglans wit en greep loos. Het aanrechtblad is van quartsiet en wordt gepolijst.

De keukens in beschikken over inbouwapparatuur van het merk ATAG, waaronder een volwaardige koel/vriescombinatie, RVS-spoelbak, vaatwasser, afzuigkap, 4-pits inductiekookplaat en een ATAG-oven met magnetron.

NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen verschillen zijn per woning.

De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De wanden worden voorzien van wit scanbehang en gesausd.

Het plafond is ca. 2,60m hoog.

Je mag de woning naar eigen smaak decoreren en inrichten. Het is toegestaan om de wanden te schilderen of te behangen. Deuren en kozijnen mogen niet geschilderd worden. En let op, bij het verlaten van het appartement dient de woning in oorspronkelijke staat achtergelaten te worden.

De badkamers in Tolhuiskade worden compleet en modern afgewerkt. De badkamers beschikken over wit glanzende wandtegels tot het plafond, antraciet vloertegels, een witte handdoekradiator, inloopdouche, RVS-douchegoot, WTW, wastafel met één of twee kranen (bekijk de exacte opstelling op de woningplattegrond) en planchet met spiegel.

NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen verschillen zijn per woning.

Er is een hangend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. Het (separate) toilet is afgewerkt met antraciet vloertegels en wit glanzende wandtegels.

NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen verschillen zijn per woning.

De woningen worden zonder vloer en plinten opgeleverd, deze leg je als huurder dus zelf. Je kunt gangbare vloerbedekking, laminaat of PVC gebruiken. De vloer dient los gelegd en eenvoudig verwijderd te kunnen worden zonder gebruik van mechanische apparatuur. De vloer dient vrij van contact met de wanden te zijn i.v.m. contactgeluid en een goedgekeurde 10 DB ondervloer te hebben.

De woningen kunnen worden verwarmd en gekoeld middels vloerverwarming via het WKO-systeem. Als bewoner ben je verplicht zelf een leveringscontract bij de exploitant (Vattenfall) af te sluiten.

Ja, de woning beschikt over een WTW-installatie. De woningen worden geventileerd middels een warmte terug win installatie (gebalanceerde ventilatie met aan- en afvoer).

Een balkon, terras of loggia. Het type buitenruimte verschilt per woning en vind je terug op de woningplattegrond.

Tevens is er voor de bewoners een gezamenlijke daktuin.

Ja, er zijn beperkt parkeerplekken los beschikbaar in de parkeergarage die hoort bij het complex. Je kunt bij je inschrijving aangeven of je interesse hebt in het huren van een losse parkeerplaats. De maandelijkse huurprijs van een losse parkeerplaats bedraagt € 125,- (excl. servicekosten).

De wijze van het laden van een elektrische auto wordt momenteel nader vormgegeven. Bij je inschrijving kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in een parkeerplaats met laadmogelijkheid.

Iedere woning beschikt over een eigen interne berging in de eigen woning.

Er is een gemeenschappelijke fietsenstalling aanwezig. Ook zal deze voorzien worden van laadvoorzieningen (let op, dit is beperkt).

Ja, het gebouw beschikt over 2 liften.

Tolhuiskade is voorzien van meerdere maatregelen die bijdragen aan duurzamer wonen. De woningen zijn goed geïsoleerd en worden voorzien van warmte en koeling middels een duurzame energie bron. De warmte koude opslag die gebruik maakt van de warmte en kou in de bodem. Ook het ventilatiesysteem gebruikt de warmte van de af te zuigen lucht om de verse in te blazen lucht voor te verwarmen en zo energie te besparen. De zonnepanelen zorgen voor een lager verbruik van de centrale voorzieningen zoals algemene verlichting en liften. Alle verlichting is in LED uitgevoerd en daar waar het qua veiligheid is toegestaan een aanwezigheid detectie.

De zonnepanelen zijn gekoppeld aan de gemeenschappelijke ruimte en deels aan de individuele appartementen. Je vindt in de woningomschrijving of de woning over 1 of meerdere zonnepanelen beschikt.

Het verwachte energielabel is minimaal label A+. De energie labels zijn pas definitief bekend bij oplevering dus hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Ja, de appartementen zijn voorzien van glasvezel. In de woon- en hoofdslaapkamer bevindt zich een Cat6- en een CAI-aansluiting.

Het is verboden in de woning (huis)dieren te houden, welke (over)last of ongerief kunnen veroorzaken.